NMV:  1915

Kolekcija:  Višķi 2003
Intervijas gads:  2003
Vecums intervijas laikā:  79

Dzimšanas gads:  1924
Dzimšanas valsts:  Latvija
Tautība/etniskā piederība:  latvietis
Ticība:  
Izglītība:  vidējā speciālā
Nodarbošanās:  traktorists, mehāniķis

Tēmas:  LPSR, latviešu leģions, holokausts, kolhozs, čigāni Latvijā, varu maiņas, ģimene, pagasta vēsture
Atslēgas vārdi:  lauksaimniecība, padomju laiks, ebreji, tehnikums

Kopsavilkums:

Izvērsts stāstījums par kara un kolhoza tēmām. Salīdzina vēsturi ar mūsdienām. Stāsta par ģimenes apstākļiem, bērnības atmiņām, dzimto vietu. II pasaules kara un pēckara laiku iezīmē kara gaitas, kolektivizācija. Spilgti stāsti par čigāniem un ebrejiem Višķu pagastā. Atkarībā no intervētāja maina izloksnes.


Satura pārstāsts:

1A Stāsta hronoloģiskā secībā. Vecāki, ģimene, dzimtā pagasta raksturojums. Tirgus dienu tradīcijas. Dzīvojamo māju būvējuši uz no muižas atdalītās zemes, iepriekš tēvs  muižas zemi rentējis. Raksturo saimniecību Latvijas neatkarības gados. Varu maiņa 1940. gadā. Vācu un krievu karavīru raksturojums. Iesaukums latviešu leģionā. Leģionu formējuši Daugavpilī. Nokļūst Vācijā pēc ievainojuma Jelgavā. LPSR veidošanās: kolhozi, darba tehnika. Stāsts par kino kolhozos. Uzsver padomju laika progresu – aizvien labāki dzīves apstākļi un vieglāks darbs. Braucis peļņā uz Kurzemi.
1B Ticības mācība skolā. Vērojumi par čigāniem, ebreju tirgošanos Višķu pagastā. Holokausts. Krievu partizāni tuvākā apkārtnē. Tēvs karojis I pasaules karā. Mācījies Višķu tehnikumā – tā vēsture un mācību priekšmeti. Vēlāk tur nostrādā 24 gadus. Nedaudz par ģimeni, mazbērniem, māju. Pāris vārdos par Ziemassvētkiem un Jāņu dienu.