Vilma Heinrihsone, NMV 2620

Vilma Heinrihsone dzimusi 1918. gadā Maskavā, kur Vilmas māte ar 2 bērniem bija izbraukusi, lai sastaptos ar viņas tēvu – armijas feldšeri. Tajā pašā gadā Vilmas māte ar bērniem arī atgriezās Latvijā, Ainažos, kur pagāja Vilmas bērnība (šeit viņas mātei piedzima vēl 2 bērni). Kad Vilmai bija 5 gadi, viņas ģimene pārcēlās uz Rīgu. Vilmas tēvs bija amatnieks, kādu laiku viņš brauca uz tirdzniecības kuģiem, māte saimniekoja mājās.

Vilma pabeidza Rīgas 9. pamatskolu. 2 pēdējos skolas gadus vasarās viņa gāja ganos Kurzemē. 17 gadu vecumā viņa iepazinās ar savu nākamo vīru, ar kuru apprecējās 1940. gadā, kad Latvijā jau bija ienākuši krievi. Kara gados viņi devās bēgļu gaitās Kurzemē, pēc tam atkal atgriezās Rīgā.

Vilma ir izaudzinājusi 4 bērnus un kopš 1981. gada ir aktīvi pievērsusies glezniecībai (bijušas 19 personālizstādes).

Šajā fragmentā stāstīts par Vilmas bērnību un jaunību. Bērnību viņa vispirms pavadīja Ainažos, kur viņas ģimene īrēja māju, par ko Vilmai palikušas siltas bērnības atmiņas. Tālāk viņa stāsta par bērnību Rīgā un par bērnu rotaļām daudzdzīvokļu mājas pagalmā. Spilgti viņa atceras 2 vasaru ganu gaitas, kurās bija jāiet, jo ģimenei trūka naudas. Fragmenta noslēgumā spilgti attēlota Vilmas iepazīšanās ar vīru kādā ballē.