Inese Krūmiņa, NMV 867

Inese Krūmīņa dzimusi 1931. gadā, savu bērnību viņa atceras kā „gaišu, saulainu stūrīti”. Taču šo gaišumu 1940. gadā pārtrauca krievu ienākšana un sekojošā ģimenes ar 2 maziem bērniem izsūtīšana 1941. gada 14. jūnijā. Tēvs pēdējo reizi tika redzēts stacijā.

Māte ar bērniem nonāca Saspalovas ciematā pie Parabelas upes. Vēlāk viņi pārcēlās uz citiem ciematiem, bet visur bija jādzīvo pie krieviem un visur māte meklēja darbu, ar ko uzturēt ģimeni. Tā kā visu labāko māte atdeva bērniem, tad pati piedzīvoja pilnīgu spēku izsīkumu un nomira. Inese ar brāli nonāca Parabelas bērnu namā, no kurienes 1945. gada rudenī tika nosūtīti atpakaļ uz Latviju, kur dzīvoja kopā ar vecvecākiem.

Latvijā Inese atsāka iet skolā, ko viņa pabeidza 1951. gadā, un pēc tam sāka studēt Mākslas akadēmijā tēlniecības nodaļā. Tā vēlāk arī bija Gaidas nodarbošanās.

1960. gadā Inese apprecējās ar slaveno basketbolistu Jāni Krūmiņu, ar kuru kopīgi izaudzināja 3 bērnus.

Izvēlētā fragmenta sākumā īsi pastāstīts par Ineses bērnību un vecākiem, bet galvenais uzsvars ir uz ģimenes izsūtīšanu 1941. gada 14. jūnijā un tai sekojošo dzīvi Sibīrijā, kas iezīmīga ar to, ka Inese un viņas brālis šai laikā zaudēja māti.